Šta psi NE SMEJU jesti!

Ići dole

Šta psi NE SMEJU jesti!

Počalji od Pop CC taj Pon Mar 05, 2012 10:35 pm

- Sirovo svinjsko meso (Aujeckijeva bolest je smrtonosna za pse). Termički obrađena svinjetina je bezbedna!

http://www.thepigsite.com/diseaseinfo/11/aujeszkys-disease-ad

http://www.thepigsite.com/swinenews/22861/aujeszkys-disease-confirmed-in-hunting-dog

- Termički obrađene kosti (zbog toga sto je krtost kostiju već na 50°C 2x veca nego na telesnoj temperaturi). Sirove kosti su bezbedne!

- Velike količine dzigerice (dzigerica je prepuna dobrih stvari ali ne sme mnogo da se daje jer moze da dodje do hipervitaminoze(vitamin A) tako da jednom nedeljno bi bilo optimalno).

- Peciva (sadrže pekarski kvasac, koji nije zdrav za psa kao pivarski kvasac. Peciva sadrže i neke aditive za čuvanje svežine (omogućavaju im "dugotrajnost" na veštački način), tako neki pekari drže pecivo 2-3 dana ,pa onda pokušavaju da ga "udome" za tov svinja i dr. stoke - "da se ne baci". Ishrana ovakvom hranom stvara izuzetno kiselu sredinu u želudcu životinnja ,tako da je česta pojava gastritisa , čira, a može rezultirati i fatalnim ishodom).

- Crni luk (sirov, kuvan ili u prahu, sadrzi sulfokside i disulfide koji mogu da ostete krvne celije i izazovu anemiju).

- Grožđe i suvo grožđe (sadrze nepoznat toksin koji moze da osteti bubrege).

- Čokolada, čaj, kafa i drugi proizvodi sa kofeinom (sadrzѕe kofein, teobromin ili teofilin, koji mogu da budu jako toksicni i pogadjaju srce i nervni sistem).

- Alkoholna pića i jela koja u sebi imaju alkohol (mogu da izazovu trovanje, komu i smrt).

- Hrana za bebe (moze da sadrži crni luk u prahu koji je jako toksičan za pse).

- Hmelj (nepoznat sastojak izaziva ubrzano disanje, ubrzan rad srca, povecanu temperaturu grčeve i smrt).

- Dodaci humanoj ishrani koji sadrze gvožđe (mogu da ometaju rad digestivnog sistema i da budu toksični za druge organe kao sto su jetra i bubrezi).

- Mleko i neki mlecni proizvodi (Neki odrasli psi nemaju dovoljne kolicine enzima laktaze, koja laktozu iz mleka razlaze na proste secere i cini ih dostupnim organizmu. Nesvarena laktoza remeti crevnu mikrofloru i dovodi do naduna, dijareje i poremecaja varenja. Najbolje bi bilo koristiti specijalna mleka koja u sebi ne sadrze laktozu).

- Hrana bogata secerom (dovodi do gojaznosti, problema sa zubima, dijabetesa i svih problema koje dijabetes sa sobom nosi).
avatar
Pop CC

Broj poruka : 288
Datum upisa : 02.03.2012
Lokacija : Нови Сад

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu