Pravila foruma

Ići dole

Pravila foruma

Počalji od Admin taj Pet Mar 02, 2012 11:13 am

PRAVILA FORUMA

Dobro došli naprvi forum o ishrani pasa na ovim prostorima!

Želimo da sa nama provedete kvalitetno vreme koje će biti ispunjeno korisnim i važnim informacijama za vas i vaše ljubimce, kao i druženjem koje će nadamo se biti obostrano prijatno.
U tu svrhu postavljena su pravila koja vas molimo da primenjujete i poštujete.

Poruke na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora, a ne vlasnika portala ili administracije foruma.

Na forumu je zabranjeno:
- širenje verske, rasne, političke, nacionalne netrpeljivosti...
- vređanje i prozivanje članova
- komentari koji sadrže uvrede, pretnje, vulgarne reči, pornografiju, otvorene klevete ili pozive na nasilje
- upotreba Caps Lock-a tj. pisanja samo velikim slovima
- komentarisanje rada moderatora.
(ukoliko imate primedbi na rad moderatora kontaktirajte administratore putem privatne poruke ili e-mail-a)
- postavljanje vulgarnih fotografija ili avatara
- korišćenje više od jednog korisničkog imena
- Lažno predstavljanje kao i korišćenje višestrukih identiteta.
- Objavljivanje tuđih privatnih podataka kao što su identitet, adresa, telefon, e-mail adresa, fotografije, sem u slučaju ako ste dobili dozvolu od iste.
- ponovno otvaranje tema koji su već uklonjeni ili zatvoreni od strane moderatora
Svi postovi koji na bilo koji način prekrše pravila foruma biće obrisani.
-Ova pravila vaze i za postavljanje slika i korisnickih avatara. Zabranjeno je postavljanje slika koje pozivaju ili asociraju na agresiju, netrpeljivost prema drugim bicima, verama, polovima.

Uzdrzite se od:
- beskonačno ponavljanje istog stava u nekoj temi sa ciljem povećanja broja postova
- postavljanje postova samo sa smajlijima
- bespotrebnog chat-ovanja na temama sirom foruma kad vec postoji podforum namenjen samo tome.

Svi podaci, upisani prilikom Registracije, upisuju se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne sme i neće biti dat na uvid bilo kojoj osobi osim Vas i Administatora foruma .
Administratori foruma ne mogu i neće biti odgovorni ukoliko usled hakerskog napada dođe do uvida u otkrivanja podataka.
Administratori foruma svoja prava koriste prema vlastitoj proceni te svoje postupke nisu dužni pravdati niti obrazlagati.

Ukoliko bi bilo primedbi na rad pojedinih Moderatora iste se upućuju Administratorima privatnom porukom, a ne iznose se na forumu jer će u protivnom takvi postovi biti uklonjeni.

Forum je namenjen temama o ljubimcima i razmeni iskustava i saveta, a ne prepucavanjima. Forum je privatan. Svi koji nemaju nameru da poštuju pravila foruma nemaju ovde šta da traže.
U interesu čitave forumske zajednice, molimo vas da poštujete neka osnovna pravila komunikacije na forumu:
* Molimo članove da se izražavaju što razumljivije u svojim postovima, da ne preteruju s slikama i smajlićima, te da nepotrebno ne citiraju. Maksimalna dozvoljena širina slika u postovima je 640 piksela, a molimo da pripazite i na težinu istih, jer će preteške slike povećavati promet onima na adsl-u, a korisnici dial-upa će morati dugo čekati da se iste otvore.
* Pre otvaranja nove teme, proverite postoji li već nešto o tome na forumu, ako treba posavetujte se sa moderatorom ili administratorom. Koristite forumsku trazilicu upisivanjem kljucnih reci koje vas zanimaju.
Učinimo ovaj forum ugodnim mestom za druženje i edukaciju.

* Da bi sve funkcionisalo kako treba, poštujte moderatore i administratore foruma.
Oni su tu da odgovaraju na Vaša pitanja, uređuju postove i brišu one nepotrebne i neprikladne, kao i ostalo što je određeno u njihovim dužnostima. Njihove odluke se trebaju poštovati, u protivnom, gubite pravo postovanja na forumu.
* Poštujte druge članove foruma: rasprave su dobrodošle, ali lični napadi ne. Bilo kakve uvrede, a posebno one na nacionalnoj i seksualnoj osnovi, necemo tolerisati. Molim, bez prostačenja. Forum je javan i svaki član je njegov svojevrsni ambasador i sve što pojedinac napiše reflektuje se i na ostale, tako da nas nečiji loši maniri mogu itekako srozati u očima drugih.
* U ozbiljnim topicima nastojte što manje ćaskati: držite se teme, takođe, nemojte pisati mnogobrojne «slažem se» i slične postove.
* Javite se samo kad zaista imate nešto za reći. Pisite argumentovano, i budite spremni da stanete iza napisanog.
* Citirajte pažljivo, i to samo tekst na kojeg odgovarate, a iz njega izvucite sve nepotrebno.
* Pažljivo birajte reči tako da se vaše izjave ne bi krivo interpretirale.
* Smajlići mogu pomoći tako što će ukazati da je u vašim postovima ipak reč o šali ili ironiji.
* Ako nekoga uvredite, namerno ili nenamerno, izvinite mu se. Ako se ne slažete sa nečijom izjavom, zapamtite da je bolje argumentovano ubediti dotičnog nego ga napasti. Ako ste ljuti na nekoga, sačekajte i smirite se pre nego pošaljete post koji bi nekoga mogao povrediti ili uvrediti. Izražavajte sopstvene misli i osećanja, nemojte govoriti u ime drugih. Pre nego pošaljete post, pregledajte ga i proverite da li zvuči i izgleda doista onako kako ste želeli, te nadodajte ili oduzmite ponešto u slučaju potrebe.
Postovi su vlasništvo foruma, no za njihov sadržaj odgovara autor istih koji naravno zadržava autorska prava.
Administratori imaju pravo obrisati, premestiti postove bez pitanja autora. Obavezno navedite izvor i autora svakog kopiranog ili prepisanog teksta, poželjno je navesti i odakle uzimate slike, te ko se nalazi na njima.
* Imajte u vidu da je ovo prvi forum ovakve tematike i da se clanovi mozda prvi put srecu sa odredjenim stavovima ili cinjenicama, budite strpljivi, obrazlozite napisano sto jasnije, potkrepite tvrdnje dokazima nije dovoljno nesto samo napisati da bi bilo odmah prihvaceno. Imajte razumevanja za pocetnike u kinologiji, za vlasnike koji imaju prvog psa, ako nemate strpljenja, nemojte odgovarati na postove.
* Poslednje i najvaznije pravilo: pomazite se medjusobno, druzite, otvorite um i za neka drugacija misljenja, usvojite sta vam prija i odbacite sta vam ne odgovara, ali uvek na prvo mesto stavite one zbog kojih smo svi ovde - nase pse.

UGODAN BORAVAK VAM ZELIMO!

Admin/mod tim
avatar
Admin

Broj poruka : 316
Datum upisa : 02.03.2012

Pogledaj profil korisnika http://ishranapasa.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu